Museum Thijnhof

Museum voor surrealistische en realistische kunst


Agenda EXPOSITIES - MEET & GREET - CULTUURTJES


4 MAART t/m 29 MEI 2022 - EXPOSITIE

Mark Lisser en Reinout Velleman

 

Mark Lisser

Mark Lisser is in 1955 in Nijmegen geboren.

In 1979 is hij afgestudeerd bij Kunstacademie Minerva in Groningen.

Van 1982-2014 was hij als schilderdocent verbonden aan het ICO Centrum voor kunst en cultuur in Assen.

Nu is hij docent via Beeldrijk Assen. Hij geeft teken- en schilderles aan particulieren ( jong en oud) en teken- en schilderles in het basisonderwijs.

Hij is lid van het Drents Schildersgenootschap en hoort bij de quasirealisten.

Zie www.quasirealisten.nl en www.marklisser.vpweb.nl

 

Reinout Velleman

Reinout Velleman (geb. 1999). Zijn werk bestaat uit representatieve figuratieve schilderijen met gedramatiseerde scènes uit het hedendaagse leven: een gespannen zakelijke bijeenkomst of een man die vals speelt tijdens het kaarten. Verder oefent hij buiten landschapsschilderen en portret schilderen naar het leven.

Zie www.reinoutvelleman.com20 MAART 2022 - CultUurtje

Inge Tibben

(Graag vooraf reserveren*)

 

Al eerder trad Inge Tibben op tijdens het Cultuurtje, 2017, 2018; de 3e keer zou in 2020 zijn geweest,  tijdens de Coronaperiode. Deze keer verwachten we dat het wel door kan gaan.

Voor dit Cultuurtje heeft Inge gekozen voor het Thema: Film- en Musicalmuziek. Dat wil zeggen , dat Inge nummers uit Films of tracks van Films zingt. Van veel Films zijn ook  Musicals geproduceerd, dus vandaar Film– en Musicalmuziek. Laat u verrassen en meeslepen in/door klassiekers uit bijvoorbeeld: West side story, Titanic, The Bodygard, Sound of Music, The Greatest Showman, a Star is born, en nog veel meer….

 

Entree: € 12,00

Vrienden van het museum betalen € 6,00

Begint 11.00 uur

Zaal open: 10.30 uur

 

bel naar 06-14657923

of mail naar info@thijnhof.nl2 SEPTEMBER t/m 18 DECEMBER 2022 - EXPOSITIE

Erasmus Herman von Dülmen Krumpelman

 

Erasmus Herman von Dülmen Krumpelmann (1925 - 2000)

Schilder, tekenaar, monumentaal kunstenaar, beeldhouwer

 

Schilder, tekenaar, monumentaal kunstenaar en beeldhouwer. Zoon van Erasmus Bernard von Dülmen Krumpelmann. Opleiding aan Academie Minerva te Groningen (1946-1950).

Werkte tot 1965 in Zeegse, daarna in Rolde. Leraar tekenen en kunstgeschiedenis in Groningen, Winschoten en Assen.

In 1954 was hij samen met o.a. zijn vader medeoprichter van het Drents Schildersgenootschap. In het kader van het project 'Ku(n)stvaart' voer hij in in 1961 op een coaster van Engeland naar Italië, Portugal en Spanje.

Von Dülmen Krumpelmann maakte in opdracht wandschilderingen, wandplastieken en standbeelden, waaronder 'De Landbouwer' (1972) te Nieuw-Weerdinge, de 'Boerhoornblazer' (1985) te Rolde en 'De Turfschipper' (1990) te Smilde.

Hij schilderde en tekende in zeer uiteenlopende stijlen landschappen, stadsgezichten en figuurstukken, waarin bewegingssuggestie vaak een belangrijke rol speelt, en veel portretten. Regelmatig was werk van hem vertegenwoordigd op tentoonstellingen van 'De Drentse Zeven', de kunstkring 'De Drentse Schilders' en het Drents Schildersgenootschap.