Museum Thijnhof

Museum voor surrealistische en realistische kunst


Agenda EXPOSITIES - MEET & GREET - CULTUURTJES


28 NOVEMBER 2021 - CULTUURTJE

2Voudt 

Try-out: JONG BELEGEN

(Graag vooraf reserveren*)

 

Met een frisse blik bespreekt en bezingt het, inmiddels van Drees trekkende, kleinkunstduo 2VOUDT in het programma “JONG BELEGEN” hun visie op ouder worden en vooral op jong blijven.

Menigeen denkt immers, zo zijn toch echt de feiten, vijfenzestigplussers doen, vooral aan tijd verslijten.

In hun programma proberen de heren van 2VOUDT deze misvatting enigszins recht te zetten. Of dit gaat lukken? Dat blijkt natuurlijk pas na de voorstelling. Rob Wilhelm en Eddie Zinnemers gaan in ieder geval hun best doen u een prettige, humorvolle ochtend te bezorgen. 

 

Entree: € 12,00

Vrienden van het museum betalen € 6,00

Begint 11.00 uur

Zaal open: 10.30 uur

 

bel naar 06-14657923

of mail naar info@thijnhof.nl3 DECEMBER 2021 t/m 27 FEBRUARI 2022 - FRANS VAN DER VEEN

EXPOSITIE

Frans van der Veen groeide tussen 1960 en 1980 uit van een kleurige expressionist tot een geserreerd abstrahist, kort na 1980 liet hij de figuratie weer in zijn werk toe.

De aanvankelijk nog gedempte toon veranderde in de jaren negentig tot directe kleurigheid. Bij alle herkenbaarheid gaat hij locale anekdotiek uit de weg.

Zijn motieven vindt hij in de directe omgeving, maar meer nog in zuidelijke landen en landstreken: de Jura, Toscane en Umbrië.19 DECEMBER 2021 - PORTERHOUSE

MUZIKALE MIDDAG - REURING IN DE VESTE

Porterhouse

(Graag vooraf reserveren*)

 

Porterhouse breng al jaren traditionele Ierse muziek en geeft daarnaast op eigen wijze andere muziekgenres een folktintje. Bekende Ierse nummers als ‘Whisky in the Yar’ en ‘The Wild Rover’ staan op het repertoire, evenals een aantal reels, jigs en melancholieke Ierse ballads.

De optredens van Porterhouse hebben een echt Iers karakter. Net zoals dat in een Ierse pub gebruikelijk is, staat het gezellig samen muziek maken voorop. In een informele sfeer wordt de muziek ten gehore gebracht, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen. 

De band bestaat uit Carla Geurts (accordeon), Henk van der Laan (bodhran, gitaar, zang), Tineke Slatman (viool, spoons), Nico Schenk (Cagon, mondharmonica, zang) en Thomas Erikkson (banjo, gitaar, bas).