Museum Thijnhof

Museum voor surrealistische en realistische kunst


Agenda EXPOSITIES - MEET & GREET - CULTUURTJES


18 SEPTEMBER 2022 - CultUurtje

BLUES2

 

Twee muziekvrienden, Jans en Wim……… saxofoon, dwarsfluit, gitaar, mondharmonica en zang.

Deze verassende akoestische combinatie staat garant voor een enthousiaste performance van mooie songs. 

 

BLUES2 heeft al eerder een concert gegeven in het Cultuuruurtje van Museum Thijnhof, maar dat is, inclusief de corona lockdown, alweer ruim drie jaar geleden. Het duo heeft ook deze keer weer een aantal mooie liedjes op het programma staan.  

 

Een verrassende combinatie van songs van onder andere Beatles, Pink Floyd, Police, Eagles, Bruce Springsteen, Bob Seger, Bob Dylan, Cuby & Blizzards, Animals, Moody Blues, CCR, de Dijk. Maar ook songs zoals California Dreamin, Happy Together, One (U2) Isn’t She Lovely, Every Breath You Take, Nights in white Satin en veel meer bekende klassiekers en een aantal eigen nummers. 

 

Beide muzikanten kennen elkaar uit een vorige band, de B’ Eaters Band. De B’ Eaters speelden van 1993 tot en met 2016, met Blues, Rock en Popnummers uit vooral de jaren 60 en 70. Eind 2016 zijn Jans en Wim samen verder gegaan als duo onder de naam BLUES2. 

 

Jans heeft naast bijna 25 jaar in de B’ Eaters Band zijn sporen verdiend in de Brinkles Boogie Band, de Kopstubbers, van Erik Harteveld en heeft meegespeeld op het album “Altied pech”. Ook speelde Jans in de Duoparades en Triodelux. En last but not least heeft Jans samen gespeeld in een gelegenheidsformatie met Harry (Cuby) Muskee 

 

Wim heeft ook naast 25 jaar in de B’ Eaters Band in de periode 1977 tot en met 1984 als frontman in de Schoonebeker band Eksjun op vele podia gestaan in noord Nederland en vooral zuidoost Drenthe. De band maakte eigen muziek met snelle uptempo rock. 

 

Als deze invloeden werken door in het repertoire van BLUES2. In een herkenbare mix van songs uit de jaren 60, 70 en 80 neemt BLUES2 het publiek mee op een muzikale reis. 2 SEPTEMBER t/m 18 DECEMBER 2022 - EXPOSITIE

Erasmus Herman von Dülmen Krumpelmann

 

Erasmus Herman von Dülmen Krumpelmann (1925 - 2000)

Schilder, tekenaar, monumentaal kunstenaar, beeldhouwer

 

Schilder, tekenaar, monumentaal kunstenaar en beeldhouwer. Zoon van Erasmus Bernard von Dülmen Krumpelmann. Opleiding aan Academie Minerva te Groningen (1946-1950).

Werkte tot 1965 in Zeegse, daarna in Rolde. Leraar tekenen en kunstgeschiedenis in Groningen, Winschoten en Assen.

In 1954 was hij samen met o.a. zijn vader medeoprichter van het Drents Schildersgenootschap. In het kader van het project 'Ku(n)stvaart' voer hij in in 1961 op een coaster van Engeland naar Italië, Portugal en Spanje.

Von Dülmen Krumpelmann maakte in opdracht wandschilderingen, wandplastieken en standbeelden, waaronder 'De Landbouwer' (1972) te Nieuw-Weerdinge, de 'Boerhoornblazer' (1985) te Rolde en 'De Turfschipper' (1990) te Smilde.

Hij schilderde en tekende in zeer uiteenlopende stijlen landschappen, stadsgezichten en figuurstukken, waarin bewegingssuggestie vaak een belangrijke rol speelt, en veel portretten. Regelmatig was werk van hem vertegenwoordigd op tentoonstellingen van 'De Drentse Zeven', de kunstkring 'De Drentse Schilders' en het Drents Schildersgenootschap.