Expositie 27 januari t/m 16 april 2023

Rob van Klaveren, Karin Broekhuijsen en Claartje van der Linden


Rob van Klaveren

Rob van Klaveren werd geboren in 1959 in Deventer, Nederland.

Dat schilderen iets voor hem was ontdekte hij voor het eerst tijdens de tekenlessen op de middelbare school. In deze periode begon hij te experimenteren met olieverf, aanvankelijk op hardboard en later op linnen, maar hij volgde nooit les. Vanaf het moment dat hij in 1978 begon met zijn studie geneeskunde, maar ook tijdens zijn vervolgopleiding tot longarts, had hij altijd zijn schildersezel naast zijn bureau staan zodat hij het studeren kon afwisselen met schilderen. Meer en meer werd het schilderen een passie. Uit deze periode 1975-1998 stammen zijn eerste reeks schilderijen.

In de jaren 1998-2010 kwam hij helaas niet aan schilderen toe door zijn drukke werkzaamheden als academisch werkend longarts-oncoloog. Na een carrière move in 2011 kwam er ineens veel meer vrije tijd beschikbaar en besloot hij het schilderen weer op te pakken. Sindsdien maakt hij ongeveer 4 schilderijen per jaar naast een part-time baan als longarts. In 2013 werd hij geregistreerd als auto-didactisch professioneel kunstenaar bij de stichting KUBRA. In 2014 werd hij lid van Dutch Master Painters. Zijn stijl is magisch realistisch met vele symbolische elementen. Bij het maken van een schilderij vertrek hij vaak vanuit een abstract thema zoals bijvoorbeeld tijd, beweging, realiteit versus illusie, een gedicht (het uur U) of een actualiteit (bijvoorbeeld het drieluik "ons dagelijks leven" en "The imbalance between science and religion"). In 2021 werd hij genomineerd voor de Nederlandse Portret Prijs (DNP).  

https://www.robvanklaverenart.nl


Karin Broekhuijsen

Karin is een professioneel fotografe met een passie voor landschapsfotografie, natuurfotografie en weerfotografie. In deze disciplines komt voor haar alles bij elkaar. Het buiten zijn, het in de natuur vertoeven en het landschap vastleggen voor de volgende generaties.

https://www.fotokarinbroekhuijsen.nl


Claartje van der Linden

In mijn werk onderzoek ik wat mij na aan het hart ligt. Dat vind ik dicht bij huis: de schoonheid van de natuur in alle seizoenen, alledaagse en dierbare (familie)scenes en thema’s die mij bezighouden, zoals troost, licht en verbeelding.

Zo probeer ik de vitaliteit en schoonheid van bloemen en planten te vangen in potlood, verf en fineliner. Elke fase van groei, bloei en verval heeft zijn eigen schoonheid, en elke bloem of plant heeft een eigen specifiek karakter dat ik graag wil laten zien. Veel van de bloemen die ik teken en schilder komen uit mijn eigen tuin, een onuitputtelijke bron van inspiratie en variatie.

Kleine scenes uit mijn eigen of andermans leven inspireren mij tot tekenen en schilderen: kinderen die geconcentreerd met iets bezig zijn, een kat die als een ware prins(es) ligt te slapen, mensen die samen iets aan het doen zijn.

Zo vaak als mogelijk doe ik op zondagavond mee aan sessies modelschilderen en -tekenen. Het is een groot genoegen samen met collega’s iemand te mogen bestuderen en tekenen of schilderen; de schoonheid van de mens is grenzeloos.

Mijn tekeningen en schilderijen maak ik met olieverf, (kleur)potlood en pen op papier, linnen of paneel. Ik ben Claartje van der Linden, ik ben beeldend kunstenaar en ik leef en werk in Groningen.

https://www.claartjevanderlinden.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0