Expositie 2 september t/m 18 december 2022

 

Erasmus Herman von Dülmen Krumpelmann (1925 - 2000). Schilder, tekenaar, monumentaal kunstenaar, beeldhouwer

 

Schilder, tekenaar, monumentaal kunstenaar en beeldhouwer. Zoon van Erasmus Bernard von Dülmen Krumpelmann. Opleiding aan Academie Minerva te Groningen (1946-1950).

 

Werkte tot 1965 in Zeegse, daarna in Rolde. Leraar tekenen en kunstgeschiedenis in Groningen, Winschoten en Assen.

 

In 1954 was hij samen met o.a. zijn vader medeoprichter van het Drents Schildersgenootschap. In het kader van het project 'Ku(n)stvaart' voer hij in in 1961 op een coaster van Engeland naar Italië, Portugal en Spanje.

 

Von Dülmen Krumpelmann maakte in opdracht wandschilderingen, wandplastieken en standbeelden, waaronder 'De Landbouwer' (1972) te Nieuw-Weerdinge, de 'Boerhoornblazer' (1985) te Rolde en 'De Turfschipper' (1990) te Smilde.

 

Hij schilderde en tekende in zeer uiteenlopende stijlen landschappen, stadsgezichten en figuurstukken, waarin bewegingssuggestie vaak een belangrijke rol speelt, en veel portretten. Regelmatig was werk van hem vertegenwoordigd op tentoonstellingen van 'De Drentse Zeven', de kunstkring 'De Drentse Schilders' en het Drents Schildersgenootschap.

Reactie schrijven

Commentaren: 0