Expositie van 3 september t/m 25 oktober 2020

Nanny ter Wiel - Willy Peetsma - Maan Jansen

Antje Stel - Arie Ekkel - Fally Bloem


Nanny ter Wiel

 

Vanaf haar vroege jeugd stond haar leven in het teken van muziek en creativiteit. Was haar werk in haar jonge jaren zeer kubistisch, tegenwoordig werkt ze op een realistische manier. Ze werkt voornamelijk in pastel en met olieverf. Favoriete onderwerpen zijn: portretten, stillevens, het Waddenlandschap, mooie bloemen, de kop van een dier, inclusief de mooie ogen of gewoon een fantasievol onderwerp. In alle technieken waarin ze werkt is het detail een belangrijk element. Ze houdt ervan om haar onderwerpen extra groot weer te geven, zodat er details die anders niet opgemerkt worden, plotseling een grotere rol gaan spelen. Voor haar artistieke verdiensten kreeg ze in juni 2010 uit naam van Koningin Beatrix de titel "Ridder in de Orde van Oranje Nassau". Met haar schilderwerk exposeert ze in meerdere landen in Europa. Ze is teamlid van het kunstenaarscollectief Galerie Paterswolde.

 

PRIJZEN EN NOMINATIES:

  • 25.06.2016: winnares Coldamer Kunstpreis 2016 (Leer-Duitsland)
  • 03.07.2016: 2e prijs winnares + publieksprijs Jheronimus Bosch Competitie (kunstdorp Beetsterzwaag)
  • Nominatie schildercompetitie Jan Mankes (expositie Eerbeek 12.09 tot 14.11.2020)
  • Nominatie Natura
  • Inspiratus 2020 (Meise - België)

Zie ook: www.nannyterwiel.nlAntje Stel

 

Antje Stel is een figuratief schilder. Zij kreeg haar eerste schilderlessen al op dertien jarige leeftijd. Jarenlang heeft zij academische lessen gevolgd bij de meester-schilder Cornelis Le Mair. Verder heeft zij opleidingen gevolgd bij WIFAS (VS) en de Flemish Classical Art School (Brugge).

 

Door deze opleidingen beheerst Antje verschillende stijlen, waar zij haar eigen invulling aan geeft. Wat opvalt in haar schilderijen zijn de aantrekkelijke compositie, harmonie van kleuren en gepaste ingetogenheid.

 

Zowel uitgewerkte portretten die een sprekende gelijkenis tonen met de geportretteerde als de impressionistische landschappen geschilderd met een ruige, brede losse toets maken deel uit van haar oeuvre. De landschappen stimuleren de fantasie van de toeschouwer, want totale herkenning remt de verbeelding.

 

De creativiteit van Antje uit zich in de verschillende thema’s, waarbij zij gebruik maakt van diverse technieken. Zij schuwt niet om in haar schilderijen het gehele kleurenspectrum van de toonwaarden te gebruiken.

Antje schildert zowel op paneel als op doek. Haar werk is verkocht in binnen- en buitenland.


Meer informatie staat op www.antjestel.nlMaan Jansen

Marius (Maan) J.H.Jansen is geboren in 1945 in Velp als zoon van een kunstschilder. Onder de hoede van zijn vader zette hij reeds op jeugdige leeftijd zijn eerste stappen op het artistieke pad en maakte zijn eerste schilderij toen hij elf jaar oud was.

 

Na zijn middelbare opleiding werd hij professioneel schilder. In de jaren daarop exposeerde hij regelmatig in galeries in verschillende landen, zowel alleen als in een groep met andere jonge schilders.

 

Door zijn uitgebreide zelfopleiding is hij in staat om kunst in een grote verscheidenheid van technieken, zoals olie, acryl, aquarel en potlood, tot stand te brengen.

Niet alleen de technieken, maar ook de onderwerpen van zijn werken zijn divers. Ook hoeven ze niet alleen te bestaan uit de gebruikelijke ingrediënten. Stillevens kunnen bijvoorbeeld ook afbeeldingen zijn van een roestige fiets of afgedankte auto’s.

Zijn schilderijen en tekeningen bereiken een hoog fotorealistisch niveau.

 

Bekend in Nederland zijn de reeksen romantische pentekeningen van stadsgezichten en landschappen die in boeken over de Nederlandse provincies en steden kunnen worden bewonderd en die in de vorm van prentbriefkaarten zijn uitgegeven.

 

In de jaren 90 was het illustreren van boeken - hoofdzakelijk kinderboeken, maar ook jeugdboeken, schoolboeken en brochures - een belangrijk deel van zijn werk. Naast het illustreren van kinderboeken, heeft hij er ook met veel plezier een aantal zelf geschreven.

 

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De laatste jaren heeft hij zich weer geconcentreerd op het schilderen. Een nieuwe uitdaging heeft hij gevonden in het schilderen van Wildlife. Bij de compositie van deze schilderijen besteedt hij uitgebreid aandacht aan de juiste anatomie, het gedrag en de habitat van de dieren.

 

Zie ook: www.maanjansen.nlFally

beeldendkunstenaar

 

Fally Bloem (1957) is vanaf 2012 haar creatieve zoektocht begonnen met schilderen. Sinds enkele jaren is zij vooral gepassioneerd bezig met keramiek.

 

Zij volgde twee jaar een opleiding “Keramiek-sculptuur” aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Gent, België.  Daarnaast volgde zij diverse korte opleidingen (zoals potten draaien) om haar vakkennis te verbreden. 

 

Ze maakt het liefste grote sculpturen en laat zich daarbij leiden door de beweging van de klei. Ze vindt inspiratie in de natuur en mensen (met name vrouwenlichamen intrigeren haar).

Haar werk heeft organische en aaibare vormen. Zij werkt vanuit inuïtie en laat het werk ontstaan, daarbij zoekt ze graag de grenzen van de klei op. Haar fragiele schalen en kommen van wit en zwart porselein zijn hiervan een voorbeeld.

 

Fally werkt ook in opdracht.

Mail naar:  fallybloem@hotmail.comWilly Peetsma is geboren in 1952 te Heerenveen.

 

Van kinds af aan heeft Willy altijd al veel getekend. Na enkele omzwervingen is ze uiteindelijk interieurarchitectuur gaan studeren en haar eigen bedrijfje gestart. Als interieurontwerpster kreeg ze steeds meer plezier in het maken van de handmatige schetsen van haar ontwerpen en besloot ze daarom schilderlessen te nemen. Daaropvolgend is ze aangenomen bij de Klassieke Academie Schilderen in Groningen. Na 5 jaar intensieve opleiding heeft ze haar Master Schilderen behaald.

 

Momenteel werkt dagelijks vanuit haar atelier in Groningen aan verschillende werken, van portretten in opdracht tot eigen projecten, die ze zowel in Nederland als Duitsland exposeert.

 

Het liefst schildert Willy mensen in een door haar uitgezochte omgeving zoals stations, markten, openbare ruimtes en terrassen. Een interessante omgeving waar veel mensen tijdelijk bijeenkomen, vaak ieder voor zich en alleen. Dit levert fascinerende beelden op door de onderlinge interactie maar ook vervreemding tussen de personen.

 

Mensen boeien haar en dat zie je ook terug in haar portretten. Bij het schilderen van portretten, van zowel personen als dieren, is het vangen van de uiterlijke kenmerken maar vooral de emotie en persoonlijkheid van het onderwerp haar signatuur.

 

Dit jaar heeft ze het schilderen van stillevens weer opgepakt sinds haar studie. In deze stillevens laat Willy vooral het licht en donker tot uiting komen dat voor interessante beelden zorgt. Door het spelen met dit contract zorgt Willy dat de voorwerpen op het doek meer karakter en kracht krijgen.

 

Zie ook www.willypeetsma.nlArie Ekkel

 

Arie Ekkel geboren te Kloosterhaar in 1950. (Gem.Hardenberg) Werkt sinds 1982 vanuit Bergentheim. Al jong tekende Arie graag na schooltijd, maar deed daar verder niets mee.

 

Uit het niets begon hij in 1982 als autodidact kunstschilder in olieverf. Zijn grote inspiratiebronnen waren in het begin de oude meesters van het winterlandschap. Later kwam steeds meer het stilleven in beeld, waarbij hij zoveel mogelijk de werkelijkheid probeert te overstijgen. Arie werkt uitsluitend met olieverf op doek of paneel. Middels deze weg wil hij graag zijn werk laten zien. Bij belangstelling voor het werk kunt u altijd contact opnemen.

 

Zie ook: https://arieekkelkunstschilder.weebly.com/

of https://arieekkel.exto.nl/


Reactie schrijven

Commentaren: 0