Expositie van 30 januari t/m 30 augustus 2020

Evert Musch - Het bewogen leven van een veelzijdig kunstenaar

 

Deze Expositie over Evert Musch geeft op beknopte wijze een beeld van deze kunstenaar en de belangrijke rol die hij heeft gespeeld in het kunstleven van Drenthe. Geboren in Groningen verhuisde hij na de tweede Wereldoorlog met zijn gezin naar Schipborg en naderhand naar Anloo in Drenthe waar hij tot zijn overlijden in een eigenhandig gerestaureerde oude Saksische boerderij heeft gewoond en gewerkt.

 

Begaan met het mooie landschap heeft hij ook in belangrijke mate bijgedragen aan het behoud daarvan door bepaalde acties daartoe te ondersteunen. Bovendien was Evert in 1954 een van de oprichters van het Drents Schildersgenootschap.

 

Museum Thijnhof in Coevorden besteedt aandacht aan inmiddels overleden kunstenaars die in Drenthe woonden en werkten, en zodoende deel uitmaakten van het provinciale kunstleven. Dit resulteert in overzichtsexposities en catalogi die een goed beeld geven van hetgeen deze kunstenaars heeft geïnspireerd tot het maken van de kunst die ze hebben achtergelaten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0