Expositie 6 juli t/m 2 september 2018

Het is de derde nieuwe expositie in dit jaar.

De volgende kunstenaars werken er aan mee:

 

Marja Tulp

Vroeger tekende zij al op alles wat zij maar bij de hand had. Zij komt nu nog wel tekeningen tegen van vroeger. Wat zij erg fijn vind om te doen, is realistisch schilderen met de laag over laag techniek, allemaal dunne laagjes over elkaar, zelfs wel 20 laagjes waardoor je een prachtige transparantie krijgt. Een beetje zoals de fijnschilders uit de middeleeuwen.

 

Corrie Giltay

Corrie Giltay werkt sinds 2002 met alle vormen van vlakglas zoals: tiffany, glas in lood, brandschilderen, fusing techniek (het versmelten van meerdere lagen glas), heeft haar voorkeur; waaronder de technieken: zeefdruk, powderprint en craquelle.

 

Aart de Lange Pzn.

Symboliekschilder Aart de Lange Pzn (AART) is geboren in Rhoon en heeft al meer dan 35 jaar zijn atelier in Knegsel (NB). Hij wist al op heel jonge leeftijd dat hij met kunst verder wilde gaan. Hij droomde om realistische schilderijen te maken met de techniek van oude meesters.

 

Akke Feddema

Haar naam is Akke Feddema-Fokker ('61) en zij is woonachtig in Wilnis. Zij heeft zich door de tijd heen bekwaamd in allerlei technieken op het gebied van tekenen, schilderen, en textiel creativiteit. Al vanaf haar 13e leerde zij verschillende technieken te beheersen. 

 

Mineke Gravers

Zij tekende als kind al graag. Kunst is altijd haar passie geweest en de natuur is haar inspiratiebron. Elke keer wordt zij geraakt door de schoonheid van de natuur; het licht, de schaduw, de vorm. Die geraaktheid wil zij graag schilderen. Het is een mengsel van eerbied voor de natuur én de kracht van de natuur, nieuwsgierig zijn naar dat wat geweest is. Zij schildert graag op paneel met olieverf en met eitempera.

 

Hans van der Vlis

Hij is geboren in Leeuwarden en maakte al op jonge leeftijd kennis met de natuur in de polders rond zijn woonplaats. Vanaf dat moment neemt de natuur een belangrijke plaats in zijn belevingswereld in.

Hij verhuist naar Alphen aan den Rijn en ontwikkelt het tekenen en schilderen verder. De natuur, in de breedste zin van het woord, houdt hem in zijn greep.

Die liefde voor de natuur wil hij delen. Hij vertelt zijn verhalen door middel van beelden dus kiest hij voor het kunstenaarschap en gaat tekenen en schilderen. Hij laat zich door diverse aspecten uit de natuur inspireren en vind hierin de onderwerpen voor de thema’s van zijn werk.

Reactie schrijven

Commentaren: 0