Expositie 4 mei t/m 1 juli 2018

Het is de tweede nieuwe expositie in dit jaar, en die wordt op vrijdag 4 mei geopend in Museum Thijnhof in Coevorden.

Zes kunstenaars werken er aan mee:

Daniel ter Waarbeek, Daniel Haans, Maan Jansen, Marja Schaefers, Wim Kuenen en Nanny ter Wiel.

 

Daniël Alexander Haans geboren op 7 augustus te Krommenie, is autodidact en schilderde al vanaf zeer jonge leeftijd. Tijdens zijn kinderjaren maakte hij al diverse Zaanse landschapstaferelen en stillevens en ging op zijn 12e jaar in de leer bij Johannes Joop de Graaf, een bekende Zaanse fijnschilder.

 

Marius (Maan) J.H.Jansen is geboren in 1945 in Velp als zoon van een kunstschilder. Onder de hoede van zijn vader zette hij reeds op jeugdige leeftijd zijn eerste stappen op het artistieke pad en maakte zijn eerste schilderij toen hij elf jaar oud was.

 

In 2006 studeerde Daniel ter Waarbeek af aan de Lerarenopleiding tekenen

in Zwolle. Het jaar daarop schreef hij zich in op de toenmalige kunstacademie

Constantijn Huyghens in Kampen waar hij in 2008 afstudeerde aan de afdeling illustratie.

 

Vanaf de vroege jeugd van Nanny ter Wiel stond haar leven in het teken van muziek en kunst. Haar hele leven is zij bezig met het streven naar perfectie in schoonheid in klank, in vormen, in lijnen en in kleuren. Was haar werk in haar jonge jaren zeer kubistisch, tegenwoordig werkt zij op een realistische manier.

 

Marja Schaefers, geboren in Amsterdam (1960) en sinds 1984 woonachtig in Lelystad. Tien jaar geleden is Marja begonnen als keramist. Voor die tijd kregen gezin, werk en al die andere dingen die leven brengt, voorrang. In de jaren, voordat keramiek een plaats kreeg in haar leven, zocht zij naar welke techniek het best bij haar past om haar drang om dat wat in haar verbeelding zweeft ook tastbaar te maken.

 

Wim Kuenen (Volendam, 1947) volgde vanaf 1968 tot 1972 Famous Artists School in Amsterdam. Zijn kunstwerk werd en wordt tentoongesteld in binnen- en buitenland en is alom bekend. Hij is vooral geïnspireerd door Indiase Veda's, zoals de Bhagavad Gita, maar ook door zijn persoonlijke ervaringen in het dagelijks leven welke een grote bron van fantasie vormen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0