Expositie 22 december 2017 t/m 18 februari 2018

Het is de eerste nieuwe expositie in het nieuwe jaar, maar die wordt op vrijdag 22 december al geopend in Museum Thijnhof in Coevorden.

 

Zeven kunstenaars werken er aan mee: Reinder Ourensma, Jacomijn Steen, Bert de Vries, Astrid Ritmeester, Jacqueline de Vries (JAC) , Peta Vlieger en Jan Min. Bezoekers kunnen er nog tot en met 18 februari terecht. Uiteraard kunnen ook de werken van de vaste exposanten Kees Thijn, Henk Bloemhof en Jan van den Brink worden bekeken.

 

Net als in het afgelopen jaar, kunnen bezoekers ook in 2018 op een persoonlijke manier kennismaken met de kunstenaars die in Museum Thijnhof exposeren. Dat gebeurt tijdens de Meet & Greet, steeds op zondagmiddag.

 

Op 7 januari vertellen Reinder Ourensma (14:30 uur) en Jacomijn Steen (15:30 uur) over hun werk. Op 21 januari zijn Bert de Vries (14:30 uur) en Astrid Ritmeester (15:30 uur) aanwezig. Op 4 februari is de Meet & Greet met Jacqueline de Vries (14:30 uur) en Petra Vlieger (15:30 uur). Tenslotte kan op 18 februari Jan Min worden bevraagd door bezoekers.

 

Reinder Ourensma (1952) begon op 16-jarige leeftijd aan Academie Minerva in Groningen zijn opleiding, om docent handvaardigheid en tekenen te worden. Vanaf 1972 ontwikkelde hij zich, naast zijn werk als docent, in vrije tijd en anonimiteit tot een onafhankelijk gedreven fijnschilder van landschappen.

 

Jakobijn Steen is in 2016 geslaagd voor de opleiding aan de Klassieke Academie te Groningen, afdeling beeldhouwkunst. Ze heeft zich met name toegelegd op het  vervaardigen van portretten, maar verwerkt haar boetseervaardigheid ook in glaskunst.

 

Bert de Vries (1950) is geridderd voor zijn bijdragen aan het onderwijs en heeft zich naast en na zijn loopbaan als autodidact ontwikkeld als fulltime kunstenaar die portretten en stillevens maakt.

 

Astrid Ritmeester (1964) werkte als illustrator mee aan verschillende boeken en is ook bekend als ontwerper van theaterkostuums van Karin Bloemen. Haar passie is het schilderen van klassieke portretten, waarmee ze onder meer finaliste werd in de Members Only Competition van de Portrait Society of America.

 

Jacqueline de Vries (ook bekend als JAC) werkt al zo’n 20 jaar als beeldend kunstenares. Haar over het algemeen zeer realistische schilderstijl past ze toe bij het schilderen, vooral van ogen.

 

Peta Vlieger is in 2014 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst. Ze schildert portretten van zowel mensen, dieren als bomen, het liefste in zwart-wit. Jan Min tekent en schildert al vanaf zijn jeugd en pakte zijn passie hiervoor weer op na het beëindigen van zijn medische loopbaan. Na een opleiding aan de Gooise Academie, maakt hij de afgelopen 15 jaar alleen watercolours.

 

Tijdens deze expositieperiode is er ook weer een CultUurtje in Museum Thijnhof. Op zondag 21 januari houdt Dirk Otten een lezing over de Angelsaksische missionaris Willehad (aanvang 11:00 uur). Museum Thijnhof is (met uitzondering van 24, 29, 30 en 31 december) geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Reactie schrijven

Commentaren: 0