Expositie 23 februari t/m 29 april 2018

Nieuwe Expositie

 

Op vrijdag 23 februari wordt de tweede expositieperiode van 2018 geopend in Museum Thijnhof in Coevorden. Nog tot en met 29 april zijn, naast de vaste expositie van Kees Thijn, Henk Bloemhof en Jan van den Brink, de werken van een zestal andere kunstenaars te zien:

Gerrerde-Maria Abelmann, Joss Jansen, Inge Pegtel, Pierre Servat, Michael Stockfish en Anita Welberg-Klein Heerenbrink.

 

 

Gerrerde-Maria Abelmann is geboren in Oostenrijk en heeft Nederlandse ouders.

Na haar studie aan de kunstacademie van Rotterdam heeft ze veel gereisd en ook gewoond in het buitenland. Alle opgedane indrukken hebben een sterke invloed op haar werk, dat figuratief is met een surrealistische inslag, en in binnen- en buitenland is te zien. 


Joss Jansen (1947) is ook autodidact en tekent en schildert al vanaf zijn jongste jaren. Hij heeft veel gereisd, ervaren en gezien en wil het publiek met zijn schilderijen de pareltjes tonen die hij onderweg tegenkomt. 

 

Inge Pegtel woont sinds 1992 in Coevorden en is een kleine kwart eeuw geleden begonnen met het schilderen van aquarellen, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging. Schilderen is voor haar de manier om de natuur te vereeuwigen. Door de jaren heen heeft ze, naast aquarellen, ook gebruik gemaakt van acryl en olieverf. 

 

Pierre Servat (pseudoniem voor Pierre van Hemert) is ook autodidact, maar gerijpt door opleidingen aan de Parijse Tekenschool en de avondtekenschool in Vught. Zijn werken kenmerken zich door een zeer expressieve en kleurrijke stijl. 

 

Michael Stockfish, die de eerste Meet & Greet met bezoekers verzorgt, is een veelzijdig kunstenaar. Hij is muzikant, schrijver, tekenaar en schilder. Als autodidact schildert en tekent hij momenteel voornamelijk figuratief en realistisch. 

 

Anita Welberg-Klein Heerenbrink is een creatieve beeldend kunstenaar, geboren en getogen in Hengelo en wonend in Borne. Haar werk is eigenlijk niet in een hokje te plaatsen: ze ontwerpt en maakt het onder meer van glas, hout, steen en andere materialen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0