Expositie 12 mei t/m 2 juli 2017

Ook vijf Meet & Greets en een CultUurtje in Museum Thijnhof

 

Op vrijdag 12 mei start de derde expositieperiode in Museum Thijnhof in Coevorden. Nog tot en met zondag 2 juli zijn er werken te zien van zowel de drie vaste exposanten (Kees Thijn, Jan van den Brink en Henk Bloemhof) als van zeven andere kunstenaars: Frits Dang, Guus Haenen, Arnold Jongkind, Annemieke Fictoor, Kirsten Krijthe, Menunana en Hermien Buytendijk.

 

Van dit zevental werken vijf mee aan een Meet & Greet, waarbij ze op een zondagmiddag kunnen worden bevraagd door bezoekers. Op 14 mei is de eerste Meet & Greet, met Hermien Buytendijk. Haar sculpturen zijn te zien in de vitrine in Museum Thijnhof. Ze verbeelden haar fantasie. Haar motto is ‘Niets is wat het lijkt’ en dat is ook de titel van haar recent verschenen boek.

 

Op 21 mei is de Meet & Greet met Annemiek Fictoor. Zij is in 1955 geboren in Groningen. is beeldend (kunstschilder) en toegepast kunstenaar (interieurarchitect en grafisch vormgever). Zij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen en daarvoor enige jaren aan het conservatorium in Groningen. Zij schildert zowel met fijne toets (stillevens) als losse toets (landschappen). In Museum Thijnhof worden met name de stillevens geëxposeerd.

 

Een week later, op zondag 28 mei, kan Kirsten Krijthe worden bevraagd over haar verschillende pentekeningen. Het is trouwens de tweede keer dat Kirsten Krijthe in Museum Thijnhof haar werk tentoonstelt.

 

Op zondag 18 juni komt tijdens de Meet & Greet de amateurschilder Guus Haenen aan bod, die zich na veel zelfstudie het figuratief en gedetailleerd werk eigen heeft gemaakt.

 

De reeks Meet & Greets wordt op zondag 2 juli afgesloten door Menunana (Arthur de Jong). Hij creëert visionair realistische schilderijen. Regelmatig verschijnt zijn werk in toonaangevende nationale en internationale boeken en exposities op het gebied van surrealisme en imaginair realisme.

 

Naast de al genoemde kunstenaars is in de derde expositieperiode het werk te zien van Frits Dang (uit Zwolle) en Arnold Jongkind. Het werk van Arnold Jongkind kan worden geplaatst in de categorie van het magisch- surrealisme.

 

Ook is er in de nieuwe expositieperiode een Thijnhof CultUurtje: op zondag 28 mei houdt dr. Dirk Otten een lezing met als titel ‘Hoe God verscheen in Saksenland’. Dirk Otten studeerde Duitse Taalkunde (met als bijvakken Oudsaksisch en Germaanse godsdienstgeschiedenis). Hij werd leraar Duits en redacteur van Nederlandse en Duitse woordenboeken. Hoe het de Frankische koning en de katholieke kerk uiteindelijk toch lukten om Saksenland van bovenaf te kerstenen, wordt tijdens het Thijnhof CultUurtje door de heer Otten uit de doeken gedaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0