Expositie 20 januari t/m 12 maart 2017

Zes nieuwe en drie vaste kunstenaars exposeren als eerste in nieuwe jaar

 

‘Oud en nieuw’ begint in Museum Thijnhof in Coevorden op vrijdag 20 januari, als de laatste expositie van 2016 plaatsmaakt voor de eerste van 2017.

 

Nog tot en met zondag 12 maart zijn werken te zien van zowel de drie vaste exposanten (Kees Thijn, Jan van den Brink en Henk Bloemhof) als van zes nieuwe kunstenaars. Dit zestal kan ook door bezoekers worden bevraagd tijdens Meet & Greets op een aantal zondagmiddagen. Op 29 januari zijn de eerste Meet & Greets met Hannie Rieuwerts (14:30 uur) en Maurits Beenackers (15:30 uur).

 

Hannie Rieuwerts exposeert normaal gesproken vooral in het buitenland. Sinds november vorig jaar heeft zij een contract getekend om een jaar lang in diverse gerenommeerde Art Galeries in China te mogen exposeren. Rieuwert is ook voorzitter van de stichting IWS Holland, die de aquareltechniek in Nederland onder de aandacht wil brengen en de vele goede aquarellisten in Nederland met elkaar in contact wil brengen.

 

Maurits Beenackers (geboren in 1970) is niet alleen tekenaar, schilder en fotograaf, maar werkt ook als psycholoog en in de gezondheidszorg. Hij heeft eerder diverse werken tentoongesteld op verschillende kunstbeurzen. Op zijn website www.mauritsbeenackers.nl staat veel meer informatie. Ook op 19 februari kunnen bezoekers kennismaken met het werk en inspiratie van twee kunstenaars. Het gaat dan om Walda Mees (14:30 uur) en Kirsten Krijthe (15:30 uur).

 

Walda Mees (Zuidlaren 1955) is beeldend kunstenaar en werkt meest figuratief. Klei is haar favoriete materiaal. Walda´s  onderwerpen worden bepaald door haar liefde voor de natuur in brede zin en dieren in het bijzonder.

 

Kirsten Krijthe probeert in haar schilderijen en tekeningen verder te kijken dan het werkelijke plaatje. In haar tekeningen gebruikt ze nooit kleur, maar werkt ze uitsluitend met een zwarte tekenpen, op een pointillistische manier.

 

Op zondag 5 maart is vanaf 14:30 uur een Meet & Greet met beeldend kunstenaar Rita Bakhuijsen. Zij is in 1950 in Amsterdam geboren, woont in Kollumerland en heeft zich na haar opleiding verdiept in de klassieke schildertechnieken. Haar werk bestaat uit (zelf)portretten, stadsgezichten, monden, dieren en landschappen. Al dit werk is gemaakt volgens een bepaalde traditionele techniek.

 

Op zondag 12 maart sluit Tom S. Hageman (1943, Amsterdam) de rij van Meet & Greets. Hij studeerde aan de Academie Minerva in Groningen. In de zeventiger en tachtiger jaren gaf hij zelf les aan Minerva en werd tevens actief als voorzitter van de Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars. Later was hij onder meer gastprofessor aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Praag. In 2004 richtte hij de ‘Klassieke Academie voor beeldende kunst’ in Groningen op.

 

Museum Thijnhof is tijdens de genoemde expositieperiode in het nieuwe jaar geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. De toegangsprijs (ook voor de Meet & Greets) is € 5,- inclusief een consumptie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0