Expositie 19 augustus t/m 2 oktober 2016

Nieuwe expositie met werken van vijftien kunstenaars

 

Vrijdag 19 augustus opent de vierde expositieperiode in dit jaar, waarbij tot en met 2 oktober werken van in totaal vijftien kunstenaars zijn te zien. Het gaat om zowel de permanente exposities van Kees Thijn, Jan van den Brink en Henk Bloemhof, als om tentoonstellingen van twaalf andere kunstenaars.

 

Zes van deze twaalf kunstenaars maken deel uit van het Drents Schilders Genootschap en de Kunst-und Kulturfreunde Dormum: Annemarie de Groot, Mark Lisser, Ralph Douglas, Wan-Yen Hsieh, Renate Fäth en Kriso ten Doornkaat.

Het Drents Schilders Genootschap is in 1954 opgericht en bestaat ondertussen uit een groep van 28 beeldend kunstenaars, grafici, keramisten, ruimtelijke vormgevers en fotografen die op enigerlei wijze met Drenthe zijn verbonden. Naast de werken van de leden van het Drents Schilders Genootschap, Kunst-und Kulturkfreunde Dormum en de vaste exposanten zijn in Museum Thijnhof de werken van zes andere kunstenaars te zien. Het gaat om Jeanne Bok, Frits Dang, Dirkje Wigarda, Jo Willems, Roeland van Reem, Marianne J. Jansen.

 

Ook in de nieuwe expositieperiode worden de ‘Meet & Greets’ met kunstenaars voortgezet op een aantal zondagmiddagen. Bezoekers maken dan op een persoonlijke manier kennis met het werk en de inspiratie van een kunstenaar. Op zondag 21 augustus zijn de eerste Meet & Greets met Jeanne Bok (14 uur) en Kristo ten Doornkaat. (15 uur). Op zondag 4 september komen Frits Dang (14.00 uur) en Ralph Douglas (15.00 uur) aan het woord.

 

Op zondag 11 september en 2 oktober zijn er Meet & Greets met steeds drie kunstenaars. Op 11 september zijn dat Mark Lisser (13.30 uur), Annemarie de Groot (14.30 uur) en Dirkje Wigarda (15.30 uur). Op 2 oktober, de laatste expositiedag in deze reeks, zijn het Roeland van Reem (13.30 uur), Renate Faeth (14.30 uur) en Wan Yen Hsieh (15.30 uur). De nieuwe expositie in Museum Thijnhof is voor bezoekers geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Reactie schrijven

Commentaren: 0