Expositie van 24 juli t/m 13 september 2015

Eerste expositie in Museum Thijnhof.

 

Op vrijdag 24 juli gaat een nieuwe expositie van start in Museum Thijnhof in Coevorden. Naast de wisselende exposities van Kees Thijn, Jan van den Brink en Henk Bloemhof, die er permanent zijn te zien, worden in de vijf andere expositieruimten schilderijen getoond van Marcel Duran, Jan van Loon, Wout Wachtmeester, Agnes van Eupen, Caroline Verschoor, Herman Kolker en Francis Kilian.

 

De nieuwe expositie is vanaf 24 juli tot en met 13 september geopend in Museum Thijnhof, op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Het Museum werd op 28 juni geopend door initiatiefnemer Kees Thijn en wethouder Huizing van de gemeente Coevorden. Een flink aantal bezoekers heeft sindsdien de weg naar het mooi ingerichte Museum al weten te vinden.

 

Het gebouw, waarin voorheen de muziekschool was gevestigd, is gekocht door Kees Thijn en vervolgens grondig verbouwd en ingericht als Museum. Het is bedoeld voor exposities van schilders die kunstwerken maken binnen de uitingen realisme tot surrealisme. Museum Thijnhof is ook geschikt voor zakelijk gebruik, zoals trouw- en vergaderlocatie en dergelijke.

 

De binnentuin, grenzend aan de eeuwenoude muur van de voormalige synagoge, is gerestaureerd en dient als buitenterras voor de bezoekers. In het museum bevinden zich naast een receptie/annex kleine kunstwinkel, een negental in grootte variërende expositieruimten, een videokamer en beperkte horecavoorzieningen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0