Museum officieel geopend

Coevorden krijgt een nieuw museum, dankzij het particulier initiatief van de 82-jarige kunstschilder Kees Thijn uit Groningen. Op zondag 28 juni wordt Museum Thijnhof geopend, in de voormalige muziekschool aan de Gasthuisstraat 2a in Coevorden. De officiële opening wordt verricht door de initiatiefnemer zelf, samen met Jeroen Huizing, CDA-wethouder kunst en cultuur van de gemeente Coevorden. Deze opening toegankelijk voor genodigden.

 

Het gebouw stond al geruime tijd leeg. Het is gekocht door Thijn en vervolgens grondig verbouwd en ingericht als museum. In Museum Thijnhof worden niet alleen de kunstwerken van Thijn geëxposeerd, maar ook die van anderen. In een viertal ruimten worden permanent kunstwerken van de surrealisten Jan van den Brink, Henk Bloemhof en Kees Thijn geëxposeerd. 

 

De overige vijf expositieruimten zijn geschikt gemaakt voor exposities van schilders die kunstwerken maken binnen de uitingen realisme tot surrealisme. Zij kunnen een expositieruimte gedurende een bepaalde periode reserveren en hun kunstwerken exposeren tegen een, afhankelijk van de grootte, variabele bijdrage in de exploitatiekosten van het museum.

 

Overigens zal Museum Thijnhof ook geschikt zijn voor zakelijk gebruik, zoals trouw- en vergaderlocatie en dergelijke. Aanvankelijk zal het museum zijn geopend op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13 tot 17 uur. Bij gebleken belangstelling en voldoende vrijwilligers kunnen deze openingstijden worden verruimd.

 

Gerestaureerd

 

De initiatiefnemer, die al tientallen jaren exposeert als schilder, heeft veel aandacht besteed aan de inrichting van Museum Thijnhof. Ook de binnentuin, grenzend aan de eeuwenoude muur van de voormalige synagoge, is gerestaureerd en dient als buitenterras voor de bezoekers. In het museum bevinden zich naast een receptie/annex kleine kunstwinkel, een negental in grootte variërende expositieruimten, een videokamer en beperkte horecavoorzieningen.

 

Museum Thijnhof hoopt en verwacht in de komende jaren een bijdrage te kunnen leveren aan het culturele klimaat van de gemeente Coevorden. Voor dit doel zoekt het opgerichte bestuur van de Stichting Thijnhof een goede samenwerking met andere cultureel georiënteerde instanties en/of verenigingen in en buiten de gemeente.

 

Een groeiend aantal vrijwilligers heeft zich reeds bereid verklaard om mee te helpen bij de in het museum te verrichten werkzaamheden. Een uitbreiding van het team vrijwilligers is belangrijk.

Belangstellende vrijwilligers kunnen zich melden bij Henny Dijkstra van de Stichting Thijnhof, per e-mail: info@thijnhof.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0