Expositie 7 juli t/m 27 augustus 2017

Op vrijdag 7 juli start de zomerexpositie in het misschien wel meest sympathieke museum van Drenthe.

Nog tot en met zondag 27 augustus zijn in Museum Thijnhof in Coevorden werken te zien van zowel de drie vaste exposanten (Kees Thijn, Jan van den Brink en Henk Bloemhof) als van acht andere kunstenaars: Els Bleijenberg, Arie Goedhart, MaRDeHoog, Joke Meijer, Jack Staller, Natalia Stefanova, Amy Verhoeff en Wim Zwijsen.

 

Van dit achttal werken zeven mee aan een Meet & Greet, waarbij ze op een zondagmiddag kunnen worden bevraagd door bezoekers.

Op 16 juli is de eerste Meet & Greet, met Wim Zwijsen en Arie Goedhart.

 

Wim Zwijsen gebruikt gemengde techniek op paneel. Hij wisselt grote geschilderde vlakken af met fijne, met een pen getrokken inktlijnen.

 

Arie Goedhart (1944) is een autodidact die realistisch werk laat zien dat duidelijk is geïnspireerd op de natuur, de wisseling van de seizoenen, het licht van het moment en het spel van licht en schaduw.

 

Els Bleijenberg maakt vrolijke dieren, die met de hand zijn opgebouwd uit klei en met veel fantasie worden gevormd en gekleurd.

 

Voor Amy Verhoef is tekenen altijd al haar lust en leven geweest.

Dankzij de begenadigde fijnschilder Henry te Wildt heeft ze de fijne kneepjes van pasteltekenen geleerd. Verder heeft ze een opleiding afgerond waarbij ze zich heeft verdiept in het werken met olieverf.

 

Ook op 13 augustus kan een tweetal kunstenaars worden bevraagd tijdens de Meet & Greet: Joke Meijer en MaRDeHoog.

Het landschap is voor Joke Meijer een belangrijk thema. Het ingewikkelde lijnenspel, het perspectief, het licht en de vorm zijn de belangrijkste elementen voor haar schilderijen en tekeningen.

 

MaRDeHooG is opgeleid als schilder (academie Minerva Groningen), maar fotografie is een steeds belangrijkere rol gaan spelen. De emotionele beleving van het ongrijpbare van licht en kleur spelen een belangrijke rol in haar werk.

 

Op 27 augustus is de laatste Meet & Greet van de zomerexpositie, waaraan wordt meegewerkt door beeldend kunstenaar Natalia Schoutsen-Stefanova. Ze is in 1958 geboren in het Russische Ekaterinburg, kreeg vanaf 1968 haar eerste kunstlessen van kunstgraficus Galina Zavjalova (eervolle kunstenaar van de Russische federatie) en in de kunstschool van beeldhouder en keramist Olga Schult in Chimky bij Moskou.

 

Jack Staller is de enige kunstenaar die niet bij een Meet & Greet aanwezig is. Na een leven lang illustreren en stripboeken maakte hij de overstap naar schilderen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0