Museum Thijnhof

Museum voor surrealistische en realistische kunst

In de media

Lees hier de artikelen over Museum Thijnhof die in de media zijn verschenen.

2 december 2016 – Dagblad van het Noorden – (On)werkelijk


23 april 2016 – Dagblad van het Noorden – Drie keer (sur)realistisch en Brabants


2 december 2015 – Podium TV – Joke Holwarda over haar sieraden en expositie in Museum Thijnhof.


9 november 2015 – Dagblad van het Noorden – “Met surrealisme een leemte vullen.”


5 november 2015 – De Krant van Coevorden
COEVORDEN – Op vrijdag 6 november gaat de laatste expositieperiode van dit jaar van start in Museum Thijnhof in Coevorden. Tot en met 27 december zijn er – naast de permanente exposities van Kees Thijn, Jan van den Brink en Henk Bloemhof – werken van diverse andere kunstenaars te zien.
Lees het hele artikelKrant van Coevorden


28 juni 2015 – RTV Drenthe
COEVORDEN – Hoe kan ik mijn schilderijen laten zien aan een groot publiek? De 82-jarige schilder Kees Thijn heeft wel een idee.


28 juni 2015 – De Krant van Coevorden
De Vestingstad Coevorden en een museum rijker. Museum Thijnhof aan de Kerkstraat – daar waar de muziekschool voorheen was te vinden – is zondagmiddag geopend door door initiatiefnemer Kees Thijn (82) uit Groningen en wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden. Lees het hele artikelKrant van Coevorden


28 juni 2015 – Coevorden Huis-aan-Huis
Museum Thijnhof is vanmiddag officieel geopend. Dit museum in de voormalige muziekschool is een aanwinst voor de stad. ‘Er kan veel tot stand komen als je trots op je stad durft te zijn’, aldus wethouder Jeroen Huizing.
Lees het hele artikelCoevorden huis-aan-huis


27 juni 2015 – Dagblad van het Noorden
‘Het depot als zwart gat’ – Het is het schrikbeeld van Kees Thijn: zijn schilderijen na z’n dood ver weg gestopt in een depot, om er nooit meer uit te komen. Hij begint daarom een eigen museum. 
Het depot als zwart gat – DvhN 27-6-15


31 maart 2015 – Dagblad van het Noorden
In de voormalige muziekschool aan de Gasthuisstraat in Coevorden komt een museum voor realistische en surrealistische schilderkunst. De verbouwing begint binnenkort. Als alles meezit, kan het museum eind juni open.
Lees het hele artikelDagblad van het Noorden