Lora Raskina. 

Zij is geboren in Leningrad Rusland. Hier heeft zij de vakopleiding voor teken en technisch tekenen gevolgd aan de lokale kunst academie. Na haar afstuderen heeft zij veel gewerkt in de reclame industrie. In Nederland werd haar nieuwsgierigheid groter en wilde zij zich verder ontwikkelen.

 

Zij heeft de 4 jarige opleiding aan de kunst academie Artez te Zwolle gevolgd en is afgestudeerd in potlood op papier en boetseren. Haar interesse ligt met name in organische vormgeving dat is ook in veel van haar werk te zien.

Zij is zich dan ook gaan verdiepen in het surrealisme, mede geïnspireerd door de mythe en de sage van de Russische sprookjes. Inmiddels heeft zij haar werk kunnen tonen in diverse expositie en wereldsteden.

 

In Nederland heeft zij 3 keer meegedaan met de Adaf en Nationale kunstdagen. Buitenlandse exposities zijn er onder ander geweest in New York, Beijing, Berlijn, Krems en de biënnale van Florence alwaar haar werkstuk “Harmony in Nature” bekroond werd met de derde prijs voor werk op papier. Zij gebruikt het potlood als haar palet en is druk bezig verder te experimenteren binnen het organische en mythische. Dit geld ook voor haar boetseer werk.

 

www.loraraskina.nl