Museum Thijnhof

Museum voor surrealistische en realistische kunst

CultUurtje

Zondag 21 Oktober - Jeanette Croezen en Wouter Pothoven

Wout&ik

 

Wout&ik zijn Wouter Pothoven (gitaar) en Jeanette Croezen (zang). Ze spelen sinds een klein jaar samen en brengen sfeervolle luisterliedjes, Nederlandse en Franse chansons en lichte jazzmuziek.

 

Wouter speelt levenslang gitaar en is van oorsprong klassiek geschoold. Na Bach verruilde hij de nylonsnaren voor metalen snaren om zich vervolgens via onder andere rock, folk, ragtime en bluegrass te ontwikkelen tot een typische akoestische fingerpicker. Zijn jongste passie is de jazzmuziek.

 

Jeanette zingt altijd en overal, maar is in 2011 echt serieus met muziek bezig gegaan. Ze nam zanglessen bij Christel Peters, trad solo op, zong een anderhalf jaar in @Eazz en stond in 2017 in de finale van het Dreents Liedtiesfestival met haar eigen liedje ‘Wieder’.

Naast zingen is Jeanette ook begonnen met acteren. Ze speelt in de kerstvoorstelling Scrooge van Loods13 in Emmen deze kerstvakantie.

 

Zie ook: facebook.com/woutenik/


Zondag 25 november - Inge Tibben

Alweer voor het 3e jaar zal Inge het Cultuurtje voor deze zondagochtend invullen. Dit keer heeft ze gekozen voor de titel “Back to basic”, waarin ze weer prachtige liedjes in verschillende talen zal zingen, die ze “basic”vindt.

Liedjes die ze opnieuw zingt, maar dan in en op de manier zoals ze het nu zal zingen, ook pure liedjes zoals het was: woorden- stem en muziek, klassiekers in het Engels en Duits, afgewisseld met klassiekers uit de musicalwereld, ook meertalig. Kortom, wederom een gevarieerd en aantrekkelijk programma, waarbij ze met haar prachtige en zuivere stem U weer zal weten te raken.

Uiteraard vertelt ze weer over het “ hoe en waarom” betreffende het door haar gekozen Thema.

 

Inge is een zangeres met een breed repertoire op haar naam. Zo zingt ze, soms al meerdere jaren, op Kunst-en Schildersfestivals (Almelo, Hoogeveen , Meppel, Oosterhesselen) geheel franstalige of meertalige programma’s; tevens op verzoek tijdens verjaardagen en/of huwelijkshoogtijdagen; ook heeft ze haar eigen programma’s voor zalen. In Duitsland heeft ze 5 jaar achtereen meegespeeld en gezongen bij de Emsländische Freilichtbühne in Meppen en zal ze in januari 2019 voor het 3e jaar op rij deelnamen aan de Uelsener Musiknacht. Inmiddels heeft ze 3 CD’s opgenomen en uitgebracht.

 

Inge woont in Dalen en is in het dagelijks leven lerares (Duits) op een VMBO school.


Thijnhof CultUurtjes

Naast de exposities en Meet and Greets gaat Museum Thijnhof een aantal culturele activiteiten organiseren.

Deze ‘Thijnhof CultUurtjes’ vinden steeds plaats op zondagen vanaf 11.00 uur.

 

Wilt u vooraf een plaats reserveren dan kunt u zich aanmelden via onderstaand formulier of cultuurtje@thijnhof.nl o.v.v. Aanmelding CultUurtje Museum Thijnhof, uw naam, welke voorstelling u wenst bij te wonen en het aantal kaarten dat u wenst te reserveren.

 

Zondag 21 oktober I Jeanette Croezen - zang, en Wouter Pothoven - gitaar

 

Zondag 25 november | Inge Tibben


De entree is voor bezoekers € 12.- per persoon, inclusief 1 consumptie.

Voor vrienden en vrijwilligers van het museum bedraagt de entree € 6.- inclusief 1 consumptie.

 

Het museum is open vanaf 10.30 uur.


Reservering is mogelijk via onderstaand formulier of cultuurtje@thijnhof.nl

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.