Expositie 17 maart t/m 7 mei 2017

Ook twee CultUurtjes en vijf Meet & Greets in Museum Thijnhof

Op vrijdag 17 maart start de tweede expositieperiode in Museum Thijnhof in Coevorden. Nog tot en met zondag 7 mei zijn werken te zien van zowel de drie vaste exposanten (Kees Thijn, Jan van den Brink en Henk Bloemhof) als van zeven andere kunstenaars. Van dit zevental werken vijf mee aan een Meet & Greet, waarbij ze op een zondagmiddag worden bevraagd door bezoekers. Ook zijn er in de nieuwe expositieperiode een tweetal Thijnhof CultUurtjes.

 

Op zondag 19 maart werkt Jan L. Timmerman van de Hollandse Academie vanaf 11.00 uur mee aan het eerste Thijnhof CultUurtje. De heer Timmerman bespreekt het turbulente leven van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso. Diezelfde zondag, maar dan ’s middags om 14.30 uur, is de eerste Meet & Greet met één van de exposerende kunstenaars, te weten Roxanne Monsanto.

 

Roxanne Monsanto (1961) heeft de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen gevolgd. Ze werkt het liefst met houtskool en acrylverf. Momenteel werkt zij aan een aantal portretten in opdracht. Komende zomer maakt ze haar tweede kinderboek af. De andere kunstenaars die bevraagd kunnen worden tijdens een Meet & Greet zijn Erik Zwaga (9 april), Ala Khonikava (30 april), Jaap Luteyn (7 mei om 14.30 uur) en Lia Ootes (7 mei om 15.30 uur).

 

Erik Zwaga (1960) maakte aanvankelijk landschappen in de trant van de 19e-eeuwse Romantische school, maar schildert nu vooral stillevens.

 

Ala Khonikava (geboren in 1974 in het Wit-Russische Mogilev) woont al jarenlang in Nederland en werkt in haar atelier in Meppel aan diverse kunstprojecten.

 

Jaap Luteyn (1944) wordt als tekenaar en kunstenaar gerekend tot de Utrechtse School. Lia Ootes heeft les gehad van diverse kunstenaars en is dat nu zelf.

 

Naast de al genoemde kunstenaars worden in de tweede expositieperiode ook de werken van Leny Korving en Helma Mencke tentoongesteld. Leny Korving is sinds 1985 actief als pottenbakker. Zij heeft jaren cursussen in draaien en handvormen gegeven. In haar atelier in Houten verzorgt ze workshops. Helma Mencke (1951) schildert al sinds haar 17e verjaardag en is sinds 2006 professioneler gaan werken, wat heeft geresulteerd in een geheel eigen stijl.

Reactie schrijven

Commentaren: 0